EconomieSocialȘtirile 60m.RO

Încă o mega-afacere românească în prag de colaps: Spartan. Ce măsuri ia antreprenorul român

Ștefan Mandachi este antreprenorul român ce a pus bazele afacerii Spartan. Aceasta constă într-un lanț de restaurante de tip fast-food care se întinde în toată România și care avea un real succes înainte de introducerea măsurilor de izolare fizică.

Afacerea este una de tip franciză. Ștefan Mandachi a luat decizia ca până în toamnă să nu mai ia banii pentru franciză pentru a putea susține colaboratorii săi.

Antreprenorul român a spus că nu va amâna redevențele ci le va anula pe această perioadă:

„Nu trebuie să fii vreun geniu ca să decizi astfel: dacă nu iau urgent măsuri, ne înecăm cu toții. De asemenea, la toată gama de francize pe care o dețin (centru spa, cafenea, restaurant fine-dining, fitness, ballroom events) ANULEZ REDEVENȚELE, NU LE AMÂN. Amânarea înseamnă că le-aș bate cuie-n sicriu tuturor partenerilor. Atenție, chiar după ce se deschid terasele, acum, chiar în perioada aceasta în care livrăm, inclusiv când vor funcționa la turație maximă, eu nu percep niciun cent. ANULEZ, nu amân!”

Omul de afaceri Ștefan Mandachi spune că amânarea plății chiriilor nu este soluți ci suspendare plății lor:

„Ce crezi că a făcut Parlamentul? A adoptat o lege total pe dos. Cică pentru perioada asta, cât suntem încuiați cu lacătele prin lege, ni se AMÂNĂ plata la chirii. Doamne mă iartă, dar de unde și până unde?

Sper ca Președintele să NU promulge o lege prin care amână chiria. Amânarea chiriei (acum, când suntem prin lege închiși, vă dați seama????) ne pune lacăt definitiv. Ce absurditate, ce lașitate din partea unora care ne percep chirii în perioada în care suntem închiși prin lege. Mă refer doar la unele malluri, nu la toate. Este ceva de domeniul filmelor SF. Dar unii au tupeul ăsta nesimțit pentru că statul român le permite asta prin lege. Au legiferat catastrofal!”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button