Știrile 60m.RO

Ungaria l-a lăsat liber pe fugarul Olosz Gergely, condamnat în România la închisoare pentru corupție

Fostul deputat UDMR Olosz Gergely, condamnat în România la trei ani de închisoare pentru corupție și fugit în Ungaria, a fost lăsat în libertate de justiția maghiară, scrie publicația Atlatszo.

Mai exact, supravegherea judiciară penală temporară a fostului parlamentar UDMR s-a întrerupt, pentru că acesta a solicitat casarea sentinței în România, potrivit Atlatszo.

Tribunalul din Budapesta a suspendat procedura de preluarea executării pedepsei cu închisoarea a lui Gergely Olosz în cadrul ședinței publice din 3 decembrie 2019, după cum a declarat departamentul de presă al tribunalului ca răspuns la întrebarea de la Átlátszó Erdély, referitoare la extrădarea lui Gergely Olosz.

Suspendarea a fost propusă de Procuratura Generală din Budapesta – și anume cu motivul că în România sunt în prezent două proceduri deschise: inculpatul a solicitat casarea sentințelor prin care a fost condamnat definitiv, iar în aceste cazuri instanţa încă nu s-a pronunțat, potrivit răspunsului oficial.

Ca urmare a acestei decizii luate de organele din Budapesta, supravegherea judiciară penală temporară a fostului parlamentar UDMR s-a întrerupt, adică el se află în libertate.

Sursa: www.g4media.ro

Back to top button