EconomieȘtirile 60m.RO

Start-Up Nation ar putea fi redeschis în iunie

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat vineri, la o întâlnire a Consiliului Național al IMM-urilor, organizată pe facebook, că după a doua jumătate a lunii iunie, vor fi redeschise trei programe de finanțare pentru întreprinderi mici și mijlocii.

Cele trei programe ce ar putea fi redeschise în luna iunie sunt:

  • Microindustrializare – până la 450.000 lei
  • Comerț-Servicii – până la 250.000 lei
  • Start-Up Nation – până la 200.000 lei

„La Ministerul Economiei avem în continuare Programul de Microindustrializare pentru IMM, vorbim de granturi de până la 450.000 de lei pentru investiții în echipamente tehnologice, avem programul Comerț și Servicii – granturi de până în 250.000 de lei pentru firme care au coduri CAEN în activități de comerț sau servicii, și evident programul Start-Up Nation, un program pe care vrem să-l rebranduim, să-l refacem, pe care îl vrem să fie orientat către antreprenoriat, către performanță antreprenorială, digitalizare. Cam acestea sunt programele pe care la Ministerul Economiei vrem să le derulăm părobabil din a doua parte a lunii iunie”, a declarat Virgil Popescu, fiind citat de startupcafe.ro.

Programul Start-Up Nation va suferi modificări, fiind reorientat către zona tehnologică, astfel că nu va mai conta numărul de angajați contractați de firme.

„După părerea mea, Start-Up Nation, în momentul de față, este un program social. Am observat granturi câștigate de companii care s-au angajat că vor avea 60 de salariați. Or, asta e mai mult decât ridicol, după părerea mea. Eu cred că Start-Up Nation trebuie să stimuleze antreprenorii care știu să facă business, care folosesc ultimele tehnologii în dezvoltarea companiilor lor și care pot să aducă plusvaloare. Nu cred că Start-Up Nation trebuie să ajute companiile care au un număr mare de angajați să și-i transfere pe companii noi și să folosească pentru aceasta banii statului. Din păcate, o parte dintre progarmul Start-Up Nation din 2018 a fost orientat către acest lucru, criteriul principal pentru acordarea acestui grant fiind numărul mare de angajați”, a mai spus ministrul.

https://60m.ro/florin-citu-romania-nu-va-intra-in-recesiune-tehnica/
Back to top button