Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Rep. Moldova: Mai multe centre medicale au primit ajutor umanitar din partea României

Numărul centrelor medicale din Republica Moldova care au primit ajutorul umanitar acordat de Guvernul de la București pentru combaterea pandemiei de coronavirus este în creștere.

Potrivit Ambasadei României la Chișinău, în data de 14 mai lista beneficiarilor acestui sprijin au fost: Spitalul Raional Briceni, Spitalul Raional Comrat, Spitalul Raional Căușeni, Centrul de Sănătate Ialoveni, Spitalul Raional Sîngerei, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, IMSP Clinica Universitară AMP a USMF „Nicolae Testemițanu”, Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii Chișinău, IMSP Centrul de Sănătate Criuleni, Spitalul Cancelariei de Stat Chișinău, Sanatoriul „Constructorul” (COVID-19) Chișinău, Institutul Mamei și Copilului Chișinău, Spitalul Raional Dondușeni, Administrarea Națională a Penitenciarelor, Spitalul Clinic nr.1, IMSP Centrul de Sănătate Basarabeasca, Maternitatea nr.2 Chișinău.

Reamintim că un convoi format din 20 de camioane încărcate cu echipamente și medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro, donate de România, a ajuns în R. Moldova, joi, 7 mai 2020. S-a întâmplat la o săptămână după ce Bucureștiul a trimis aici și 42 de medici care să trateze bolnavii de COVID-19.

La 12 mai 2020 a fost demarat procesul de distribuire către spitalele din Republica Moldova a ajutorului acordat de România pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Acțiunea va continua și în zilele următoare.

Back to top button