Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Președintele pro-rus de la Chișinău va participa la întrunirea Consiliului Suprem al Uniunii Euroasiatice

Igor Dodon, președintele pro-rus al Rep. Moldova, va participa pe 19 mai viitoare la ședința online a Consiliului Suprem al Uniunii Euroasiatice de la Minsk, unde Republica Moldova are statut de observator.

Igor Dodon a declarat că a vrut să meargă personal la Minsk, unde a fost invitat de omologul său Alexandr Lukașenko pentru a participa la mai multe evenimente, însă ministrul Sănătății de la Chișinău l-a atenționat că, la întoarcerea în țară, va fi obligat să stea 14 zile în carantină, iar în caz contrar va fi penalizat.

„Domnul Lukașenko m-a invitat separat să merg la el în vizită de lucru. Acolo a fost construit, la inițiativa președintelui Republicii Moldova, monumentul dedicat lui Ion Soltîs și noi trebuie să-l inaugurăm. Chiar vroiam să merg duminică în vizită de lucru la Minsk. Am discutat cu ministrul Dumbrăveanu dacă plec, când revin, trebuie să stau în carantină sau este excepție? Doamna ministru mi-a zis că nu este nicio excepție”, a spus președintele.

În mai 2018, Republica Moldova a primit statut de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică. Statutul a fost acordat la propunerea președintelui rus, Vladimir Putin și a fost susținută unanim de liderii țărilor membre ale UEE.

Back to top button