OpiniiSocialȘtirile 60m.RO

Cât de ilegal a fost protestul de astăzi din Piața Victoriei?

Presa ce s-a înfruptat în aceste zile din cele 40 de milioane de euro oferite drept mită de guvernul României a tăcut mâlc despre protestul de astăzi, sau l-a condamnat pentru că ar fi fost ilegal.

S-a venit iar cu retorica plictisitoare cu oamenii Moscovei pentru a încerca denigrarea celor care au dorit să își exprime liber și pacifist punctul de vedere.

Câți au fost? Zeci, sute, poate câteva mii. Nu asta e important ci mesajul și curajul celor din stradă.

Protestele antiguvernamentale au loc în toată lumea. Dacă la guvernare sunt proștii este rău, dacă sunt hoții e bine?

Dar este acest protest unul ilegal?

Din punct de vedere al Constituției nu.

Dreptul la libera exprimare este unul garantat, iar legile nu îl pot limita și nici o ordonanță nu îl poate suprima.

Libertatea, dreptatea și proprietatea reprezintă fundamentul democrației și capitalismului.

Mai mult decât atât, s-a dovedit deja că nu se poate conduce România în afara constituției, ori acest lucru se face la acest moment.

Dacă ar fi să comparăm reacția presei „tradiționale” fața de acest protest, prin comparație cu manifestațiile anticorupție din guvernările PSD, putem concluziona că liberalii au mai multe goarne și mai bune decât socialiștii.

În rest cei care lăudau minerii pentru eliberarea Pieții Victoriei la începutul democrației în România astăzi au lătrat precum cățeii împotriva celor din stradă ce protestau pașnic.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button