Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Aproximativ 300 de cetățeni ai Rep. Moldova se vor întoarce acasă

Aproximativ 300 de cetățeni ai Republica Moldova, care și-au exprimat dorința de a se întoarce acasă, vor fi repatriați sâmbătă cu o cursă charter New York-Chișinău.

Zborul este efectuată de compania poloneză LOT Polish Airlines, care a fost reprezentată în cadrul licitațiilor deschise de către operatorul turistic local My Travel, iar nava este un Boeing 787-9 Dreamliner.

Acesta este primul zbor transatlantic direct, care va transporta în regim charter un număr atât de mare de cetățeni ai Republicii Moldova, care și-au exprimat dorința de a reveni acasă pe timpul pandemiei.

„Din numărul total de 523 cereri inițiale, 296 de persoane au confirmat intenția de a beneficia de zborul de repatriere, organizat de autoritățile din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Amintim că potrivit procedurii stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale (CSE), de această cursă vor beneficia în primul rând studenții, persoanele aflate la tratament medical și cetățenii Rep. Mldova aflați în dificultate.

Back to top button