SocialȘtirile 60m.RO

Iohannis: Nu vor urma trei zile fără restricții

Klaus Iohannis a susținut joi, o declarație de presă, la Palatul Cotroceni în care a explicat ce se va întampla în următoarele trei zile până la intrarea în vigoare a proiectului de lege votat de parlament pentru instituirea stării de alertă.

”De mâine intram într-o nouă etapă. Medical, avem semnale pozitive, dar pericolul reprezentat de acest virus este departe de a fi trecut”, a declarat Președintele.

Iohannis a anunțat că CNSSU va institui starea de alertă și că nu vor urma trei zile fără restricții.

”CNSS va institui starea de alertă și va institui măsurile obligatorii. Unii politicieni iresponsabili alimentează ideea de vid legislativ. Nu vor urma trei zile fără restricții. Avem un cadru legal în vigoare și în baza lui vor fi luate toate deciziile pentru ca inclusiv în urmatoarele 3 zile să păstrăm toate regulile necesare, pentru ca sănătatea și viața cetățenilor să nu fie puse în pericol.”

Recomandările făcute de Președinte sunt cele din elementare din starea de urgență.

Nu vor mai exista însă restricții de călătorie în interiorul localități, dar pentru deplasarea în afara localității va fi necesar un motiv serios.

”Distanțarea socială, munca de acasă, respectarea normelor de igienă, purtatul măștilor de protecție sunt esențiale. Fără aceste măsuri și reguli, fără responsabilitatea fiecăruia dintre noi, lucrurile pot ușor degenera. Dacă situația se va înrăutăți, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență. Să nu compromitem tot ce am realizat până acum cu mari sacificii”, a ținut să precizeze Iohannis.

Declarația integrală poate fi vizionata aici.

https://60m.ro/de-maine-intram-in-stare-de-alerta-orban-a-dat-oug/
Back to top button