PoliticăȘtirile 60m.RO

Alegeri locale? La anul

În mod normal în luna mai ar fi trebuit să fim în plină campanie electorală pentru stabilirea aleșilor locali care ar fi trebuit să ne reprezinte.

Criza sanitară, starea de urgență și acum starea de alertă au picat ca niște mănuși perfecte pe mână aleșilor locali: își pot continua mandatul liniștiți încă jumătate de an, cel puțin.

Parlamentul a decis că alegerile locale vor avea loc în termen de cel mult șase luni de la momentul la care expiră starea de alertă. Dar noi nu știm când expiră starea de alertă.

Primele luni ale acestui an prinseseră candidații pentru posturile de primari în plină precampanie electorală. Sume importante de bani s-au cheltuit și … surpriză: alegerile nu vor mai avea în acest an.

O liniște mormântală s-a așezat, dar și o dezamăgire profundă a celor care se așteptau să obțină repede înapoi banii investiți.

Politicienii români se folosesc de starea actuală pentru a încălca tot ceea ce se poate încălca. De la achiziții prin încredințare directă pe sume colosale, până la legi care să îi favorizeze.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button