SocialȘtirile 60m.RO

Comisia Europeană finanțează 8 proiecte de tratament pentru coronavirus

Înitiațiva privind medicamentele inovatoare (IMI) a lansat în luna martie un parteneriat public-privat prin care își propune să finanțeze proiecte de tratament și diagnosticare pentru coronavirus.

Comisia Europeană prin intermediul programului Orizont 2020 va contribui cu 72 de milioane de euro la finanțarea a 8 proiecte alese în cadrul cererii de proiecte lasată de IMI.

Cinci proiecte din cele opt caștigătoare ale finanțării se axează pe metode de diagnosticare mai rapide și includ dispozitive care se pot folosi oriunde inclusiv în casa pacientului.

Celelalte 3 proiecte se axează pe scheme de tratament împotriva coronavirus.

”Celelalte proiecte, care se vor concentra asupra dezvoltării de tratamente, vor lucra în principal la actuala pandemie de coronavirus, însa vor depune eforturi considerabile în ceea ce privește pregătirea pentru viitoare epidemii”, anunță Comisia Europeană.

„Trebuie să reunim expertiza și resursele sectorului public și ale sectorului privat pentru a învinge această pandemie și pentru a ne pregăti pentru alte eventuale epidemii. Cu această finanțare din partea programului Orizont 2020, a industriei și a altor parteneri, suntem în măsură să accelerăm dezvoltarea metodelor de diagnosticare și a tratamentelor legate de combaterea coronavirusului, instrumente esențiale de care avem nevoie pentru a aborda situația de urgență la nivel mondial”, a declarat Mariya Gabriel, comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, citat de ziare.com.

Back to top button