SocialȘtirile 60m.RO

Asociația Generală a Învățătorilor cere renunțarea la examenele naționale

Asociația Generală a Învățătorilor din România solicită într-o scrisoare transmisă către președintele Klaus Iohannis, Guvern, Parlament și Ministerul Educației ca anul acesta să se renunțe la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat.

Membrii Asociației cer ca anul acesta situația școlară să se încheie în baza mediilor anuale și din semestrul I.

„Nu înțelegem de ce viitorii medici, profesori, juriști și ingineri pot să își ia diploma de licență, masterat și doctorat prin examene online (și apoi să ne lăsăm viața și țara pe mâinile lor), iar examenele elevilor de 13 și 17 ani (în cazul cărora vor mai trece mulți ani până să ajungem pe mâinile lor) trebuie neaparat organizate strict în școli, sub supravegherea profesorilor și a camerelor video. Credeți că sunt argumente serioase pentru asemenea decizii radical opuse?”, se arată în scrioarea adresată autorităților și citată de ziare.com.

Asociația atrage atenția asupra pericolelor la care vor fi supuși elevii, în ciuda tuturor măsurilor de precauție propuse de autorități, precum și a cheltuielilor cu materialele de protecție obligatorii.

„De bună seamă că ar fi alocați bani cu nemiluita pentru măști, mănuși, dezinfectanți, termometre, desparțitoare și pază. În mod cert ca se va elabora un protocol de mișcare a elevilor prin școală. Îl vor respecta însă copiii/tinerii, mai toți gata să își descarce energia acumulată în lunile de consemn acasă? Nu sunt printre ei oare și copii ai adulților care nu au respectat nici până acum restricțiile?” se mai întreabă membrii Asociației în scrisoarea transmisă autorităților.

Back to top button