MagazinOpiniiȘtirile 60m.RO

Armata română trebuie să preia apărarea pădurilor. Dezastrul depășește războiul

Dezastrul din munții României se vede de pe Lună.

Vina pentru tăierile ilegale o poartă marile companii ce exploatează lemnul brut și toate sunt străine. Sub forma unor acte de import fictive se ascund cantități impresionante de lemn furat din pădure.

Problema este că la acest jaf sunt complici numeroși români care nu doar încalcă legea, dar comit un act de trădare națională. Aceste păduri nu se taie singure, nu se transportă singure, nu se prelucrează singure. De acest lucru se ocupă românii.

Companiile austriece de prelucrarea a lemnului brut nu vin cu austrieci să se ocupe de munca de jos. Aceste companii au o singură misiune: să exporte capitalul românesc, asigurându-se că lasă aici numai atât cât este necesar ca muncitorii să treacă cu greu de la o lună la alta.

Salariile plătite în această industrie sunt mizerabile, mult sub al celorlalte domenii. Așa că aici vorbim de o dublă crimă: tăierea pădurilor și exploatarea românilor.

Poliția, procuratura, administrațiile locale și centrale sunt neputincioase și chiar sunt partașe ca urmare a corupției generalizate. De politicienii români nici nu are rost să mai discutăm: comit acte de trădare națională la fiecare răsuflare.

Ca de fiecare data rămâne o singură soluție: pădurile țării să fie apărate de către armata română cu pușca în mână. Aceasta este unica soluție și unica variantă în care ne mai putem încrede.

Să scoți armata să apare codrii seculari reprezintă ceva unic, dar noi ne aflăm în plin război. Ori la război nu te poți duce cu tablagii coruptibili ci cu soldați adevărați.

Doar de 12 luni este nevoie și totul se va redresa. Dacă românii sunt trimiși pe front să apare democrația, atunci de ce ar fi o problemă ca să salveze țara?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button