PoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Ipocrizie. Clotilde Armand vorbește de contractele cu dedicație ale PSD, dar uită că ea a mascat frauda Bechtel

Ipocrizia politicienilor români este fără de limită.

Eurodeputatul Clotilde Armand acuză primăria sectorului 5 că a acordat fără licitație, prin încredințare directă, un contract de 20 000 de euro.

Pentru acuratețea informației contractele de prestări servicii pentru sume mai mici de 30 000 de euro se acordă legal prin încredințare directă, iar cele de execuție lucrări de construcții se acordă prin încredințare directă dacă valoarea lor este până în 100 000 de euro.

Probabil că eurodeputatul nu s-a obosit să citească legislația privind achizițiile publice.

Că autoritățile locale și centrale, infestate cu politicieni corupți, acordă contracte cu dedicație, unele chiar și fără obiect, este de știut și condamnabil. Practica aceasta este întâlnită la toate guvernările și ar fi trebuit să fie cercetate cazurile de către procurori… Dar acestora din urmă le-au închis politicienii gura.

De condamnat sunt și lupii tineri care s-au ascuns în noile partide și se alătură jocului celor pe care în față îi critică, dar pe la spate fac înțelegeri cu ei. Aici se încadrează și liderii USR, Clotilde Armand, Dan Barna și mulți alții.

Clotilde Armand nu este persoana care ar trebui să ne povestească despre coruția altor politicieni. Are suficienți colegi curați în USR cărora le poate insufla ideile ei și aceștia să le folosească.

De ce? Deoarece Clotilde Armand este una din persoanele ce au girat furtul realizat prin compania Bechtel, adică construcția autostrăzii invizibile pentru care România a plătit sute de milioane de euro dar nu a văzut nici un kilometru finalizat.

Rolul firmei la care activa și Clotilde Armand era tocmai să supervizeze aceste lucrări și să își dea acordul asupra plăților. Acordul pentru plăți a venit, dat autostrada nu a mai apărut niciodată.

Dar de ce nu ne spune doamna Clotilde Armand despre contractele pe care le-a luat șeful USR de la primăriile PSD și PNL. Știți dumneavoastră, acele contracte pe fonduri europene care nu au mai avut vreodată o finalitate și în care banii s-au pierdut, acele contracte din care numai Dan Barna s-a îmbogățit și pe urma cărora autoritățile publice locale sau centrale niciodată nu au beneficiat.

Practic aceștia sunt lupii tineri ce s-au hrănit de la sânul partidelor tradiționale PSD+PNL. La un moment dat laptele furnizat nu a mai fost suficient și atunci s-au lansat în lupta politică ca să poată avea acces la tort și nu doar la firimituri.

În această luptă au fost care pe care și l-au îndepărtat pe Nicușor Dan de la conducerea partidului ce l-a fondat și l-a dus în parlament.

Dar ce vor face românii dacă la următoarele alegeri doar PSD, PNL și USR vor reprezenta alternativa? Că primii sunt proști știm, că cei din a doua categorie sunt hoți, știm și asta, dar oare despre incompetanța, hoția și trădarea liderilor USR este interzis să discutăm?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button