Știrile 60m.RO

Contractul pentru secţiunea 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti – semnat în prezenţa premierului Orban

Contractul pentru secţiunea 5 a tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti a fost semnat luni, la Piteşti, în prezenţa premierului Ludovic Orban.

Contractul a fost semnat de directorul CNAIR, Mariana Ioniţă şi de directorul de ţară al companiei ASTALDI, Pier Luca Canino.

„Nu am aplaudat semnarea contractului, o să aplaud dacă acest contract va fi finalizat în cele mai bune condiţii şi de preferat înaintea termenelor stabilite acolo. 12 luni proiectarea şi patru ani execuţia mie mi se pare o perioadă de timp prea lungă”, a spus Orban după semnarea contractului.

La rândul său, reprezentantul firmei constructoare a dat asigurări că se intenţionează scurtarea termenelor de execuţie, dacă nu vor apărea alte impedimente.

„Suntem şi noi nerăbdători să începem şi vă asigur că vom face tot posibilul pentru ca să scurtăm termenele (…). Ne ducem la Curtea de Argeş, un loc (…) foarte important pentru istoria României şi suntem extrem de mândri că avem posibilitatea să contribuim şi noi la această autostradă”, a declarat Canino.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, prezent la eveniment, a spus că prioritatea acestui an o reprezintă tronsonul de autostradă dintre Sibiu şi Piteşti.

„După ani de amânări, tergiversări şi blocaje, anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu-Piteşti. (…) Am răspuns la observaţiile suplimentare solicitate de Comisia Europeană în ceea ce priveşte impactul asupra mediului. Aşteptăm răspunsul Comisiei Europene şi eu am convingerea că vom primi în perioada următoare aprobarea cererii de finanţare pentru secţiunile 1, 4 şi 5”, a spus Bode.

Proiectul tronsonului de autostradă Sibiu-Piteşti, parte a autostrăzii A1 care va lega Bucureştiul de Nădlac, are o lungime totală de 122,11 kilometri, acesta fiind divizat în cinci secţiuni care traversează trei judeţe: Sibiu, Vâlcea şi Argeş. Secţiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti, cuprinsă între kilometrii 91+761 şi 122+110, va avea o lungime de 30,35 kilometri.

Potrivit CNAIR, valoarea estimată a secţiunii dintre Piteşti şi Curtea de Argeş este de 1.834.035.567 de lei, fără TVA, cu o durată a contractului de 120 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 48 luni perioada de execuţie a lucrărilor şi 60 de luni perioada de garanţie.

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button