Știrile 60m.RO

Avem sau nu nevoie de declarație pentru ieșirea din localitate

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, la Pitești, că decizia privind obligativitatea prezentării declarației pe propria răspundere la ieșirea din oraș aparține Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) și va fi anunțată în zilele ce urmează.

Întrebat, luni, într-o conferință de presă, dacă timpul stării de alertă va mai fi obligatorie prezentarea unei declarații pe propria răspundere la ieșirea din oraș, premierul Ludovic Orban a spus că decizia va fi luată de CNSSU.

„Dacă va fi sau nu va fi necesară declarația, decizia va fi luată de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, după declararea stării de alertă. Există opinii pe această temă. Până la urmă va prevala decizia CNSSU și o vom anunța public în timp util astfel încât oamenii să știe despre ce e vorba. Ce este cert este că vor exista o sumă de motive care sunt publicate deja pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, le-am publicat public pentru deplasarea în afara localităților”, a spus Orban.

Premierul a spus că pentru arealurile metropolitane, unde practic există o legătură apropiată între domiciliu și locul unde cetățeanul este angajat, sunt discuții să nu existe restricții.

Back to top button