Știrile 60m.RO

Astăzi Danemarca a redeschis magazinele, iar Norvegia a redeschis școlile

Magazinele şi centrele comerciale s-au redeschis luni în Danemarca, pe fondul continuării relaxării măsurilor de izolare introduse în martie pentru a opri răspândirea noului coronavirus.

În centrul Copenhagăi, multe magazine au afişat semne reamintind clienţilor să stea departe dacă au tuse, febră sau dificultăţi în respiraţie.

Alte magazine aveau semne indicând cât de mulţi oameni au voie să fie în magazin în acelaşi timp şi au angajat personal suplimentar de securitate pentru a se asigura că distanţarea socială este respectată.

Redeschiderea sectorului retail face parte din a doua fază de relaxare a măsurilor legate de virus. Săptămâna viitoare, potrivit unor îndrumări specifice, restaurantele şi cafenelele, bisericile şi alte locuri de cult vor avea voie să se redeschidă, precum şi învăţământul secundar.

Nu este clar când Danemarca îşi va redeschide frontierele care au fost închise la mijlocul lunii martie.

Norvegia, vecina de nord a Danemarcei, a redeschis luni alte şcoli după opt săptămâni de închidere din cauza epidemiei.

Prim-ministrul norvegian Erna Solberg şi Guri Melby, ministrul educaţiei, au vizitat o şcoală din Oslo unde elevi de clasa a 10-a şi profesori au spus că e bine că s-au întors.

Solberg a declarat cotidianului din Oslo VG că „ar putea fi nevoie” ca unele şcoli să organizeze cursuri în timpul vacanţei de vară pentru elevii care „au rămas în urmă” în timp ce învăţau de la distanţă.

VG a relatat de la o altă şcoală din Oslo despre cum a fost consacrată prima lecţie pentru a le reaminti elevilor despre igiena mâinilor şi distanţarea socială. Ei au fost avertizaţi că farse precum a tuşi în mod deliberat asupra cuiva vor avea consecinţe şi cei responsabili vor fi trimişi acasă – pentru a face şcoală la distanţă.

Norvegia a redeschis şcolile primare în aprilie.

Sursa: www.economica.net

Back to top button