SocialȘtirile 60m.RO

Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor, susține examenele online

Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației în guvernul Ponta și actualul președinte al Consiliului Național al Rectorilor și deputat în Parlamentul României susține modalitatea de examinare online a elevilor și studenților.

Acesta a declarat pentru agerpres.ro că în contextul actual, al pandemiei de coronavirus, este aceasta este cea mai bună și sigură soluție pentru elevi.

”Examenele de semestru, de an, de finalizare studii şi de admitere trebuie susţinute preponderent online! Acolo unde totuşi nu se poate din motive obiective va trebui o atenţie foarte mare pentru respectarea tuturor regulilor de distanţare socială”, a spus Cîmpeanu.

Deputatul recunoaște că este mai dificil decât s-au așteptat, pentru toată lumea însă fiecare trebuie să se adapteze noii situații.

Examenele depind în principal de expertiza și dedicația profesorilor.

”Vă mărturisesc că este mai greu decât ne-am fi putut aştepta! Depinde de experienţa şi dedicaţia profesorului, precum şi de aria sa de expertiză ca să elaboreze teme/ subiecte creativ, nu repetitiv. Poate că asta este o şansă şi o provocare extraordinară pentru profesorii români… Sunt convins că profesorii au acest potenţial!”, susţine reprezentantul CNR.

Însă examenele de sfârșit de semestru și de sfârșit de an trebuie să se țină, elevii au pierdut deja un an de studiu însă trebuie găsite soluții pentru ca acest an să se încheie pentru elevi și aceștia să-și primească notele.

„Anul şcolar şi universitar trebuie să se încheie! Am plătit deja costuri mari – un an din viaţa tinerilor noştri ar însemna mult prea mult! Suntem conştienţi că există discrepanţe în modul de evaluare/ notare în şcolile româneşti, dar acestea, din păcate, nu se pot soluţiona acum, pe moment. Am convingerea că fiecare director de şcoală, liceu său fiecare decan ori rector ştie să discearnă. Am încredere că nimeni nu îşi doreşte să escaledeze riscuri care nu sunt absolut necesare ori întemeiate”, a mai arătat el.

Este o provocare pentru toată lumea, profesori, directori de instituții școlare, părinți și elevi, însă fiecare trebuie să se adapteze la situația actuală, pentru a-și proteja sănătatea.

Back to top button