Știrile 60m.RO

România nu a avut niciodată un proiect de țară și înfruntări între doctrine. Au fost înfruntări între oameni mărunți, care și-au spus politicieni.

Prin intermediul presei de astăzi de foarte multe ori ni se prezintă niște false repere. De aceea, la emisiunile online pe care le face zilnic, George Simion, co-fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) invită și intră în direct cu oameni de valoare, profesioniști în domeniul lor de activitate, cu o bogată experiență și cunoaștere.

Scriitorul Ovidiu Hurduzeu, invitat în emisiunea de vineri seară, a afirmat că „ însăși președintele Americii a trebuit să recurgă la alte metode de a transmite ce are de comunicat. Foarte mulți oameni iau știrile ca atare, nu știu să le disece. Presa trebuie să fie independentă”.

Totodată, este foarte indignat că „România nu a avut niciodată un proiect de țară, înfruntări între doctrine. Au fost înfruntări între oameni mărunți, care și-au spus politicieni. Un fel de găinărie politică. Este momentul să avem doctrine, să avem un proiect de țară, să avem un sistem economic. Lucrăm în cadrul unui sistem economic, acesta este sistemul neoliberal, cu o nuanță colonială. Un sistem de colonizare a țării, un fel de capitalism sălbatic: cel mare îl mănâncă pe cel mic. Marile puteri acționează prin intermediul multinaționalilor.”

Ovidiu Hurduzeu consideră că „o mare parte din ce s-a întâmplat acest COVID-19 a fost planificat pentru a pune pe butuci economia Americii, care a mers extraordinar de bine sub conducerea lui Donald Trump. Ea trebuia pusă pe butuci ca Trump să piardă alegerile. Americanii sunt foarte sensibili la situația economică a țării într-un an electoral, cum s-ar mai zice – votează cu buzunarul. Dacă economia merge bine, votează cu președintele în funcție. Nu merge economia – este mult mai greu să câștigi alegerile. Însă, până acum Trump a gestionat foarte bine criza și le-a întors-o ca un bumerang”.

„Dacă noi am avea lideri politici, niște conducători adevărați, patrioți, nu am avea de ce să ne fie frică. Acum ne este frică pentru că suntem ca o turmă fără păstor. Țara aceasta este lăsată de izbeliște. Chiar funcționează prea bine față de gradul de neguvernare. Acești conducători ai României îți văd numai de propriul lor buzunar, de propriilor lor interese mici-mici. Asta se vede și la ultimul funcționar din cadrul unei primării. Un conducător trebuie să aibă un proiect de țară. Nu este destul să te bați cu pumnul în piept și să spui că ești naționalist” a mai afirmat scriitorul Ovidiu Hurduzeu. 


Întregul interviu cu Ovidiu Hurduzeu îl puteți viziona aici.

Back to top button