InternaționalȘtirile 60m.RO

Oficiali SUA au îngropat recomandările CDC

Mai mulți oficiali de la Casa Albă au îngropat sfaturile detaliate de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) despre cum să se procedeze pentru redeschiderea țării după epidemia de coronavirus, arată e-mailurile interne ale guvernului.

Experții în sănătate publică de la CDC au petrecut săptămâni întregi pregătind îndrumări pentru relaxarea măsurilor, dar o mare parte din munca lor nu a văzut niciodată lumina zilei, a raportat Associated Press sâmbătă, citând e-mailurile.

Sfatul, compilat într-un document de 60 de pagini, a fost conceput pentru a ajuta proprietarii de afaceri, educatorii, conducătorii bisericii, oficialii de stat și locali să își dea seama când și cum să se facă relaxarea măsurilor.

După ce AP a raportat joi că documentul a fost ”îngropat”, administrația Trump a ordonat implementarea rapidă a unor părți din acesta. AP și alte trust-uri de știri au lansat o versiune trunchiată de 17 pagini, dar AP-ul a obținut documentul complet, intitulat „Pași pentru toți americanii din fiecare comunitate”, vineri.

Sâmbătă, Casa Albă a respins raportul AP.

„Îndrumările de redeschidere împărtășite prematur au fost sub formă de proiect și nu au fost examinate prin procesul de revizuire intermediară”, a declarat purtătorul de cuvânt, Kayleigh Redfield. „Acesta este un efort iterativ pentru a asigura poporului american o orientare eficientă și clară. Nu văzusem o versiune a ghidului care să includă colaborarea inter-agenții și intrarea în grupul de lucru și, prin urmare, nu era încă recomandat să lansăm o variantă finală” a mai declarat acesta, fiind citat de nypost.com.

McEnany a declarat vineri că raportul nu a fost aprobat de directorul CDC Robert Redfield, dar e-mailurile au dovedit că Redfield a dat OK-ul, a spus AP.

Raportul CDC, care conținea câteva informații care fuseseră deja publicate, a fost păstrat de administrație de pe 30 aprilie, în ciuda aprobării directorului Redfield.

https://60m.ro/trump-acuza-china-de-pandemie/
Back to top button