Prima PaginăSocialȘtirile 60m.RO

23 mai Sebeș. Megaprotest împotriva defrișărilor ilegale

Pe data de 23 mai va avea loc la Sebeș un protest împotriva defrișărilor ilegale. Acesta se va desfăsura în fața porții principale de acces de la compania austriacă de prelucrare a lemnului Kronoșpan.

Curtea Constituțională, ce s-a opus desființării pensiilor speciale, a stabilit că declararea stării de urgență a fost una ilegală. Sute de mii de amenzi au fost aplicate pentru ca apoi să aflăm apoi că ele au fost ilegale.

În timp ce românii erau ținuți în casă cu de-a forța exploatarea ilegală a pădurilor a continuat mai intens ca niciodată.

Depozitele de lemn ale companiilor austriece s-au umplut, iar drujbele continuă să sune strident. Românii au văzut mii dr camioane ieșind din pădure, dar ei sunt cei amendați de autorități.

Complicitatea clasei politice este evidentă, tot așa cum și românii se pot considera complici din moment ce permit în continuare comiterea acestei crime de mediu.

Să faci poze, să dai like sau share pe rețelele de socializare nu este suficient. Tăierile de păduri au loc în viața reală, ori la Sebeș se află principalii beneficiari ai acestei practici infracționale.

Se anunță pe 23 mai un protest important. Se vor lua condiții privind păstrarea distanței sociale între participanți.

Situația nu mai poate continua și e timpul ca românii să își apere drepturile.

Clasa politică s-a dovedit una vândută altor interese. Nici un partid politic parlamentar nu a luat măsuri.

În ținutul românesc administrat prost de UDMR se taie cel mai abil. Acesta nu este un partid românesc al etnicilor maghiari, ci unul antiromânesc, ce ar trebui scos în afara legii. Ministerul mediului a fost deținut în cea mai mare parte de UDMR. Au tras cu dinții să stăpânească această resursă pentru a o putea exploata pădurile în favoarea companiilor străine și în defavoarea românilor.

Milioane de hectare de pădure au fost retrocedate ilegal. Antiromânii au pus mâna pe ele prin acte false, procese dubioase și mituind români trădători de țară. Pădurile s-au prăbușit una după alta cu o viteză răsunătoare.

Pe 23 mai românii își pot arăta suveranitatea și să arate că lor chiar le pasă. Statul în fața calculatorului nu mai este soluția, consternarea trebuie să fie în viața reală.

Oamenii trebuie să își apere sănătatea, să continue să fie responsabili, dar să se mențină liberi și să își apere drepturile. Ori pădurea este un drept care nu aparține doar celor de astăzi ci un bun al nepoților noștri.

Așa cum ne spălăm pe mâini ca să scăpăm de virusul adevărat, tot așa trebuie să ne spălăm de complicii celor care distrug România.

Pe 23 mai românii care contează vor fi la Sebeș. Tu unde vei fi?

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button