InternaționalȘtirile 60m.RO

Trump neagă acuzațiile Venezuelei

Președintele Trump a negat acuzațiile președintelui venezuelean Nicolás Maduro cu privire la implicarea guvernului american în lovitura de stat eșuată afirmând că dacă și-ar fi dorit să invadadeze Venezuela trimitea o armată mai mare.

Doi soldați ai forțelor speciale ale SUA s-au numărat printre zeci de oameni arestați în weekend pentru că au încercat să-l răstoarne pe șeful statului venezuelean Maduro, acesta acuzându-l pe Trump că este „coordonatorul direct al acestui atac”.

„Nu avem nimic de-a face cu atacul. Dacă aș vrea să intru în Venezuela, nu aș face un secret din asta ”, a declarat Trump vineri dimineață la emisiunea ”Fox and Friends ”, negând acuzațiile lui Maduro.

„Dacă aș dori să intru în Venezuela, aș intra și nu ar putea face nimeni nimic împotrivă”, a spus el, adăugând: „Nu aș trimite un mic grup, s-ar numi o armată.”

Venezuela a căzut în haos sub domnia lui Maduro, țara aflată într-o criză economică profundă, a constrâns aproape 5 milioane de cetățeni să fugă.

Descriind operațiunea ca fiind a unui „grup necinstit”, Trump a declarat că mercenarii au lansat un atac neorganizat fiind apoi arestați pe plajă de către poliția din Venezuela.

„Nu știu prea multe despre asta. A fost un grup necinstit care a intrat acolo, o mulțime de venezueleni, cred că și oameni din alte țări ”, a spus Trump.

„Le-am văzut pozele de pe plajă. Nu a fost condus de generalul George Washington, evident că nu a fost un atac bun. Cred că au fost prinși înainte să atingă pământul, dar nu știu nimic despre asta, spun că guvernul nu are nici o legătură cu acesta ”, a declarat Trump, fiind citat de nypost.com.

„Trebuie să aflu ce s-a întâmplat, dar dacă am face vreodată ceva Venezuelei, nu ar fi așa, ar fi oarecum diferit, s-ar numi o invazie”, a adăugat el.

Back to top button