Republica MoldovaȘtirile 60m.RO

Donație pentru Chișinău din partea Municipiului Iași

Municipiul Iași este cunoscut pentru ospitalitatea pe care o arată mereu față de frații de peste Prut prin călduroasele primiri făcute de fiecare dacă când frații basarabeni vin în vizită și nu doar. Municipiul Iași este, de asemeni, reședința a peste 25 000 de basarabeni.

Nici în această perioadă dificilă pe care o traversează întreaga lume, Municipiul Iași nu a uitat de frații de peste Prut, iar donația de 40 000 de euro pentru R, Moldova, anunțată acum o săptămână, în contextul combaterii COVID-19, a ajuns la Chișinău. 

Banii vor fi folosiţi la achiziţionarea echipamentelor de protecţie medicale şi consumabile pentru mai multe spitale din Capitală în care sunt trataţi pacienţii infectați cu coronavirus.

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, a precizat într-o postare pe Facebook că donația reprezintă unul dintre pașii de apropiere „între românii despărțiți de Prut”, „făcuți în continuarea acelui Pod de Flori născut din spontaneitatea îmbrățișării frățești”.

De asemenea, în mesajul său, Chirica a pledat pentru Reunire. „Proiectul revenirii Basarabiei la România este unul de suflet pentru mine. Cred că un român adevărat nu are cum să nu-și dorească aceasta. Vreau ca acest ideal național să se întâmple cât mai curând, iar promisiunea mea către voi, românii de pe ambele maluri ale Prutului, este aceasta: voi milita întotdeauna ca Basarabia să rămână pământ românesc și să se reîntoarcă acasă! Și așa va fi!”, a concluzionat edilul.

Sursa: www.infoprut.ro

Back to top button