EconomiePoliticăȘtirile 60m.RO

Tăriceanu solicită Guvernului să vină cu un plan de redresare

Călin-Popescu Tăriceanu solicită premierului Ludovic Orban să prezinte Parlamentului un plan de redresare economică în caz contrar, va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.

Președintele partidului ALDE le-a cerut guvernanților să prezinte un plan de revenire la viața socială și economică, pe termen lung. În cazul în care Guvernul nu prezintă Parlamentului acest plan, înseamnă că nu au unul, a declarat Tăriceanu, astfel că va depune o moțiune de cenzură.

„Cer Guvernului Orban să vină în fața Parlamentului pentru a prezenta un plan serios de revenire a romanilor la viața economică și socială. Nu un plan pentru două saptămâni, ci un plan care sa aibă masuri clare pe o perioada mai lungă. Refuzul de a veni în fața Parlamentului este dovada cea mai clară ca nu au nici un plan, că nu fac decât propagandă și nimic altceva. Și atunci, soluția nu este decât una singură: moțiune de cenzură!”, a scris Tăriceanu, joi, pe Facebook.

Călin-Popescu Tăriceanu a pus accentul pe faptul că românii merită să știe cum se va desfășura revenirea la viața normală, nu pas cu pas, cum plănuiesc guvernanți să o facă, fără a da detalii și fără un plan concis, pe termen lung.

Fostul prim-ministru, îl acuză pe actualul prim-ministru Orban, că oferă românilor răspunsuri contradictorii și că aceștia nu vor ști cum să gestioneze libertatea de după data de 15 mai, în lipsa unor reglementări clare.

Dacă Guvernul nu va prezenta un plan concludent, pe termen lung, de redresare a economiei și de reluare a vieții sociale, Parlamentul va depune o moțiune de cenzură, amenință Tăriceanu.

„Refuzul de a veni în fața Parlamentului este dovada cea mai clară că nu au nici un plan, că nu fac decât propagandă și nimic altceva. Și atunci soluția nu este decât una singură: moțiune de cenzură!”, a scris președintele ALDE pe pagina sa de Facebook.

Back to top button