InternaționalȘtirile 60m.RO

Doi jurnaliști au fost atacați de protestatarii nemți

Pentru a doua oară într-o săptămână, jurnaliștii din Berlin au fost atacați de public. Protestatarii care s-au adunat ilegal pentru a stopa starea de urgență au atacat o echipă de cameramani.

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a condamnat joi atacul publicului asupra echipei de cameramani a serviciului public de televiziune german ARD.

În cadrul unui protest ilegal din Berlin împotriva măsurilor impuse pentru răspândirea coronavirusului miercuri seară, doi membri ai unei echipe de televiziune au fost răniți.

„Cei care au atacat jurnaliștii ne atacă democrația”, a scris Maas pe Twitter.

„Mass-media gratuită și diversă, capabilă să își îndeplinească munca fără obstacole, este o cerință pentru o democrație funcțională”, a spus el.

El le-a urat celor doi o recuperare rapidă.

Atacul asupra membrilor echipei de camere ARD a avut loc lângă clădirea parlamentului Reichstag din Berlin. Un asistent de sunet a fost atacat în mod deliberat, în timp ce cameramanul a fost lovit la cap de un stâlp de microfon când alți protestatari s-au apropiat de ei.

Suspectul de 46 de ani a scăpat, dar ulterior a fost prins de poliție și acuzat de atac înainte de a fi eliberat din custodia poliției joi dimineață.

Atacul vine la o săptămână după ce șase membri ai echipei de știri ai emisiunii satirice „Heute Show” au fost spitalizați din cauza unor circumstanțe similare din Berlin în ziua de 1 mai.

În conformitate cu reglementările privind distanțarea socială, manifestațiile cu peste 50 de participanți sunt ilegale la Berlin. Polițiștii de la fața locului au încercat să convingă participanții să mențină distanțarea socială.

Mulți s-au comportat agresiv, potrivit martorilor oculari, și au strigat „Noi suntem oamenii”. Echipa de cameramani filma o segvență despre protestele ilegale pentru știrile postului TV German.

Reglementările germane privind distanțarea socială au fost respectate și tratate în mod pozitiv de către populație. Cancelarul Angela Merkel a anunțat redeschiderea multor spații publice miercuri, notează dw.com.

https://60m.ro/doua-tari-europene-critica-postarea-lui-viktor-orban-cu-ungaria-mare-presedintele-croatiei-acele-harti-vor-ramane-in-dulap/
Back to top button