PoliticăȘtirile 60m.RO

Ion Iliescu laudă evoluția SPP

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de activitate a Serviciului de Pază și Protecție, fostul președinte Ion Iliescu, în vârstă de 90 de ani, a dedicat un articol de pe blogul său, omagierii acestei instituții.

Înființarea SPP a reprezentat „expresia unei nevoi, aceea de a asigura protecția demnitarilor români și străini, în deplină transparență și cu profesionalismul serviciilor similare din lumea civilizată, cât și parte a unui mai amplu proces de restructurare instituțională a statului român, de normalizare a lui, în condiții de democrație și de transparență”, afirmă Iliescu pe blogul său.

Serviciul de Pază și Protecție a oferit militarilor pasionați ocazia să se afirme și înființarea acestui serviciu a reprezentat o ruptură de vechiul sistem totalitar, în concepția lui Ion Iliescu.

Acesta spune că e de apreciat felul în cate SPP s-a adaptat de-a lungul timpului, la diversele schimbări ale societății și cum și-au recrutat și pregătit angajații pentru a participa la evenimente interne cât și externe.

„Trebuie să remarc felul în care Serviciul a știut să se adapteze unor realități și amenințări în schimbare, să-și recruteze și să-și pregătească angajații, astfel încât ei să facă față, atât în țară, cât și în misiuni în afara țării, executate la cererea unor organizații importante, precum ONU, sarcinilor care le revin. Reamintesc, printre altele, modul exemplar în care s-a comportat SPP în cazuri precum vizitele Papei Ioan Paul al II lea și Papei Francisc, a președintelui american George W. Bush, a unor evenimente precum reuniunile Francofoniei sau summitul NATO de la București, din 2008, dar și în timpul Președinției României la Consiliul European și la  summitului UE de la Sibiu, din 2019”, a mai scris Iliescu.

În final, fostul președinte le urează „la mulți ani” angajaților și Serviciului de Pază și Protecție.

Back to top button