InternaționalȘtirile 60m.RO

Datele biometrice ale americanilor vor fi stocate în cloud-ul Amazon

Departamentul de Securitate Internă a SUA mută baza de date biometrică centrală – care stochează datele biometrice ale cetățenilor SUA și ale rezidenților străini – în sarcina serviciilor web Amazon GovCloud, potrivit site-ului NextGov.com.

Mișcarea a fost descrisă ca primul pas într-o revizuire uriașă a sistemului vechi de zeci de ani.

Datorită evoluției biometrie – cum ar fi scanarea irisului și a feței – și a tehnologiei computerizate, Departamentul de Securitate Internă a SUA (Department of Homeland Security – DHS) a decis că este timpul să actualizeze Sistemul Automatizat de Identificare Biometrică (Automated Biometric Identification System), cunoscut sub numele de IDENT, care a fost dezvoltat inițial în 1994, potrivit nypost.com.

Biroul de Management al Identității Biometrice (The Office of Biometric Identity Management) a început să funcționeze în 2015 folosind o Tehnologie Avansată de Recunoaștere (Homeland Advanced Recognition Technology), sau sistemul HART, care va avea noi capacități și va muta întregul sistem în cloud.

Noul sistem HART este de așteptat să funcționeze la fel ca actualul sistem IDENT, având capacitatea de a potrivi indicatori biometrici, cum ar fi fața, irisul și amprentele digitale cu alte forme de identitate, inclusiv numerele de securitate socială.

Agenții federali au început să facă trecerea de la IDENT la HART în acest an. Aceștia au finalizat și evaluările impactului asupra vieții private pentru prima fază, care ar include migrarea datelor existente în cloud-ul Amazon.

Declarația de impact a fost finalizată și semnată în februarie și publicată în mai „pentru a se alinia cu finalizarea altor cerințe ale sistemului”, a declarat pentru Nextgov un purtător de cuvânt al DHS.

Sistemul HART va fi dezvăluit în patru trepte, fiecare la momentul programat și împreună cu evaluările impactului asupra confidențialității, care urmează să fie publicate.

„HART Increment 1 implementează o nouă construcție de date, care include modele de date conceptuale, logice și fizice, un plan de gestionare a datelor și stocarea fizică a înregistrărilor, unde fiecare înregistrare poate avea asociate mai multe tipuri de date biometrice”, se arată în studiul primei etapei.

Northrop Grumman a obținut un contract de 95 milioane de dolari pentru a realiza proiectul.

Evaluarea impactului asupra vieții private descrie modul în care va fi utilizat sistemul și de către agențiile și partenerii federali, precum și unele dintre tehnologiile biometrice care stau la baza lor, cum ar fi diferitele forme de recunoaștere facială, a raportat site-ul.

Odată finalizată mutarea datelor în cloud-ul Amazon, HART va deveni oficial sistemul de înregistrare a datelor biometrice de securitate națională.

Back to top button