Știrile 60m.RO

CCR: toată starea de urgență este ilegală. Miza: achizițiile de sute de milioane de euro prin încredințare directă

Este incredibil, dar Curtea Constituțională a declarat că tot decretul prin care s-a instituit starea de urgență este ilegal și el ar fi trebuit să fie contestat de către parlament.

Dar situația nu este așa de simplă pe cât se pare. Sub masca stării de urgență autoritățile locale și centrale au făcut achiziții de sute de milioane de euro prin încredințare directă, adică fără respectarea legii.

Dacă starea de urgență este ilegală, atunci cu siguranță că în mod automat și aceste achiziții dubioase sunt ilegale. Procurorii vor avea mult de cercetat această perioadă, foarte probabil ne vom alege iar cu dosare grele… asta dacă DNA mai funcționează.

Dar nu știi ca și român ce să mai crezi și pe cine să mai crezi. Președintele consideră că dreptatea se află la el, guvernul de asemenea, însă Curtea Constituțională crede cu totul altceva. Drepturile a milioane de români au fost încălcate și întreaga economie națională a fost colapsată prin decizii iraționale.

Nu vom afla niciodată dacă au fost acte premeditate sau pur și simplu vorbim de incompetența guvernanților. Nici la acest moment nu este clar cum se va aplica starea de urgență sau dacă ea mai este valabilă.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button