SocialȘtirile 60m.RO

Studenții vor susține examenele online

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat, miercuri, într-un comunicat transmis presei că în urma consultării cu Sindicatul Alma Mater și Consiliul Național al Rectorilor la care au participat și asociațiile studențești, au luat hotărârea ca examenele de anul acesta să se organizeze în sistem online.

Doar în situații excepționale care impun prezența fizică a elevului la examen, se vor stabili măsuri ca acestea să se dea în deplină siguranță.

Atât examenele de semestru, cât și cele de final de an și de finalizare a studiilor se vor organiza la distanță, prin intermediul internetului, fiecare elev participând de acasă, fiind astfel protejat împotriva eventualei expuneri la coronavirus.

Pentru a facilita organizarea examenelor, Ministrul Educației a permis universităților accesul la Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR).

Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România furnizează servicii de gestiune completă a activităţilor sistemului educaţional preuniversitar din punct de vedere operaţional, tehnic, administrativ şi strategic, după cum este descris pe site-ul oficial.

Universitățile vor putea verifica notele obținute de către elevii de clasa a XII-a la examenul de Bacalaureat și astfel va fi redusă birocrația și facilitată înscrierea la universitate fără a fi nevoie ca elevii să se deplaseze notează agerpres.ro.

„În această perioadă, căutăm să simplificăm cât putem de mult modalităţile prin care absolvenţii clasei a XII-a se pot înscrie la facultate, în condiţii de siguranţă. La fel de important este şi procesul de învăţare-evaluare on-line din universităţi şi am încredere că toate instituţiile de învăţământ superior vor sprijini accesul la educaţie al studenţilor”, a declarat Monica Anisie, citată în comunicat.

https://60m.ro/copii-sufera-din-cauza-pandemiei/
Back to top button