SocialȘtirile 60m.RO

După 15 mai vom putea evada din oraș, dar nu se știe unde și cum

Atât premierul Ludovic Orban, cât și Ministrul de Interne, Marcel Vela, au promis că după data de 15 mai, românii vor putea petrece timp în natură. Cum? Încă nu s-au hotărât.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, Vela a spus că vom putea face drumeții pe munte sau să ne plimbăm cu bicicleta prin natură după ridicarea stării de urgență și instituirea stării de alertă. Atâta timp cât românii nu se organizează în grupuri mai mari de trei persoane, vor putea merge chiar și la pescuit.

Cel mai probabil, a explicat Marcel Vela, va fi nevoie de completarea unei declarații pe propria răspundere la ieșirea din oraș, declarație ce va avea și o rubrică pentru deplasarea în natură.

„Va scrie în declarația pe propria raspundere că se duce în Sinaia să facă un traseu montan (cu menționarea perioadei – n.red.) și se duce. Deci la plecare în afara orasului se va completa o declarație, probabil, nu o dau ca și certa, pentru ca va decide Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, a transmis Marcel Vela, citat de ziare.com.

Și Ludovic Orban a confirmat într-o conferință de presă că românii vor putea merge la munte după data de 15 mai. Dacă se va putea merge și la mare, încă nu se știe.

Întrebat dacă vor avea și unde să se oprească să ia masa sau să bea o cafea, având în vedere că restaurantele și barurile nu vor fi închise, premierul a dat de înțeles că românii trebuie să se descurce singuri cu asta.

Pentru găsirea cazării nu ar trebui să fie probleme, având în vedere că hotelurile și pensiunile nu intră sub incidența măsurilor stării de urgență.

„Nu cred că ar putea exista vreo piedică legislativă care sa ne impiedice să ne cazăm la un hotel sau la o pensiune. De altfel, după cum bine știți, unitățile de cazare nu sunt închise prin efectul ordonanțelor militare. Cele care au închis, în ultimele saptămâni, au făcut-o din lipsă de clienți (în condițiile în care, pe durata stării de urgență, românii n-au avut libertatea de a călători prin țară, pe distanțe mari și n-au prea avut nevoie de hoteluri și pensiuni – n.red.)”, a declarat secretatul de stat Răzvan Pârlog, responsabil cu portofoliul Turismului, în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, citat de ziare.com.

Back to top button