Magazin

Încă un monument al eroilor demolat

Este vorba despre monumentul eroilor de la Tîrlișua (județul Bistrița Năsăud).

Monumentul inainte de demolare

Monumentul era o opera comemorativă de război, ridicat în memoria eroilor comunei, căzuți în luptele din cele două războaie mondiale.
Cristina Rusu, vicepreședinte al Asociației Naționale Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, filiala județeană ,,Colonel Liviu Rusu” Bistrița-Năsăud l-a contactat telefonic pe primarul comunei:
Monumentul a fost demolat pentru a fi construită o grădiniță, mi-a spus primarul localității într-o discuție telefonică. Mi-a mai spus că va fi construit alt monument, când anume nu se știe. Până atunci, eroii neamului din comună, cei care au murit pe câmpurile de luptă pentru că noi să avem o țară și să vorbim românește, rămân fără un simbol care să amintească de jertfa lor. Uite cât prețuim, unii dintre noi, adevărații eroi ai României!”

„Întrebat dacă autoritățile locale au de gând totuși, să ridice un monument în locul celui demolat, primarul comunei ne-a spus că are în vedere acest lucru, dar că nu poate să ne precizeze când se va intâmpla asta, poate până la finalul anului” (sursa: https://www.notabn.ro/monumentul-eroilor-de-la-tirlisua-d…/…)
„condamn cu fermitate acțiunea de demolare a Monumentului Eroilor de la Tîrlișua, localitatea mea natală” – mai spune Cristina Rusu.
Impreuna cu Asociația Naționala Cultul Eroilor ,,Regina Maria”, filiala județeană ,,Colonel Liviu Rusu” Bistrița-Năsăud, se alatura si Asociația Prospectorii Istoriei în vederea rezolvării acestei situații reprobabile, prin construirea cât mai curând a unui monument al eroilor pe care locuitorii comunei Tîrlișua îl merită, prin jertfa dată pe câmpurile de bătălie de catre înaintașii acestora.
sursa foto: Cristina Rusu

Back to top button