EconomieȘtirile 60m.RO

Românii sunt prejudiciați de stat

Invitat în cadrul emisiunii co-președintelui Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) George Simion, Octavian Bădescu a declarat că românii au fost prejudiciați de stat în timpul stării de urgență și este necesar ca statul să-și asume responsabilitatea și să găsească soluții atât pentru angajați cât și pentru companiile afectate.

Octavian Bădescu, antreprenor din București, afectat economic de măsurile stării de urgență a spus că oamenii s-au săturat de aceste măsuri care le-au adus prejudicii economice. ”Sunt câteva sute de mii de oameni al căror contract a fost închis, nu trecut în somaj tehnic”, a menționat acesta.

”Au început manifestații în America, au început în Germania, au început în alte tări (…) lumea nu mai are răbdare și din ce în ce mai mulți oameni au început să pună la îndoială tiparul acesta de măsuri și impactul virusului vizavi de sănătatea lor și vizavi de economie”, declară antreprenorul.

Statul, responsabilul de criza economică cauzată de măsurile impuse pe timpul stării de urgență, instituite ca urmare a pandemiei cu coronavirus, trebuie să-și asume măsurile de redresare a economiei. Taxele și impozitele ar trebui amânate ca cetățenii să își poată reveni din criză.

”Tehnic este un prejudiciu asupra economiei făcut de stat, deci statul ar trebui să evalueaze acest prejudiciu și prin măsuri fiscale să amâne plata taxelor și impozitelor o anumită perioadă de timp ca să-și recupereze pierderile”, a declarat Bădescu.

În același timp, antreprenorul recunoaște că ”și statul la rândul său a suferit pierderi și ar trebui să-și reducă imediat cheltuielile iar mai apoi să se îndrepte asupra decidenților politici care au luat măsurile și să recupereze pe persoană fizică prejudiciul.”

Octavian Bădescu recunoaște că este o măsură ”oarecum utopică”.

Măsurile care impun cetățenilor să se împrumute sau să dea bani mai mulți către stat vor afecta pe termen lung veniturile și averile astora și chiar următoarele generații. Octavian Bădescu afirmă că măsurile intevenționiste vor costa România mai mult.

”Orice altă intervenție apare: hai să dăm bani, hai să punem oamenii să se împrumute, hai să plătim dobânzile de la stat, toate sunt intervenții suplimentare care sub o formă sau alta prejudiciază ori pe cetățenii actuali ori generațiile viitoare pe averea lor.

Responsabilitatea individuală este cea mai ieftină manieră, tot ce înseamnă intervenționism costă mult mai mult”, a declarat Octavian Bădescu, în emisiunea care poate fi vizionată integral pe canalul de Youtube al lui George Simion.

Back to top button