EconomieȘtirile 60m.RO

Începe o redeschidere graduală a sectoarelor economice

Klaus Iohannis a declarat marți, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni cu reprezentanții mediului de afaceri pe tema măsurilor de relansare economică, că unu din scopurile acesteia va fi creșterea investițiilor publice în toate domeniile de infrastructura.

Președintele României a spus că accentul investițiilor se va pune pe produsele românești.

„Un obiectiv fundamental al planului de relansare economică, la care lucrăm împreună cu Guvernul Orban, este creşterea masivă a investiţiilor publice în toate tipurile de infrastructură, de la cea energetică, la cea de transport şi de sănătate. Vorbim practic de un proiect de reconstrucţie a României. Produsele româneşti de calitate reprezintă, la rândul lor, o resursă pe care o vom promova mult mai bine şi vom susţine investiţii semnificative în sectoare economice de interes strategic, cum sunt agricultura şi industria alimentară, securitatea energetică, dar şi sanitară”, a afirmat şeful statului, fiind citat de agerpres.ro.

Guvernul a negociat cu Comisia Europeană, ca toate fondurile europene nerambursabile disponibile să fie redirecționate către programe de sprijin pentru companii și proiecte mari de infrastructură de transport și comunicații.

Klaus Iohannis a anunțat că va urma o deschidere graduală a sectoarelor economiei însă prioritară rămâne sănătatea oamenilor. Astfel se vor lua măsuri ca angajații să-și dezvolte activitățile în siguranță.

Schemele de ajutor de stat destinate întreprinderilor mici și mijloci vor continua dar sunt necesare și ajutoare financiare pentru companiile mai mari care au fost afectate de criză și care sunt esențiale pentru relansarea economiei.

„România va ieşi cu bine din această criză. Convingerea mea fermă este că parteneriatul dintre autorităţi şi mediul privat, bazat pe dialog constant şi transparent, este calea de relansare economică şi de dezvoltare durabilă. Acest lucru este cu atât mai important într-o perioadă de criză profundă precum cea pe care o traversăm acum”, a transmis Iohannis.

Back to top button