Știrile 60m.RO

Centru multifuncţional în cel mai sărac cartier al municipiului Iași, cu bani europeni

Un centru multifuncţional va fi înfiinţat de municipalitatea ieşeană în cel mai sărac cartier, zona Cicoarei, cu ajutorul fondurilor europene.

Primarul Mihai Chirica a informat că a semnat marţi contractul de finanţare aferent „Proiectului integrat de regenerare urbană şi socială în zona Cicoarei – Centrul multifuncţional Cicoarei”.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 3,51 milioane de euro, iar finanţarea se va realiza prin intermediul Programului Operaţional Regional – Axa IV.

Potrivit sursei citate, centrul multifuncţional va fi construit pe strada Sofia Nădejde (fostă Cicoarei – n.r.), suprafaţa terenului studiat pentru Planul Urbanistic Zonal fiind de 7.700 metri pătraţi, din care 15% vor reprezenta spaţii verzi. Noua construcţie va avea un regim de înălţime de patru etaje.

Conform proiectului, în cadrul centrului vor fi organizate spaţii pentru activităţi educative dedicate dezvoltării copiilor şi tinerilor care locuiesc în cartierul Cicoarei şi în zonele învecinate. Proiectul mai prevede construirea unei săli de spectacole cu o capacitate de 120 de locuri, a unei săli de sport cu peste 150 de locuri în tribună, precum şi săli de IT şi audiţii muzicale şi o bibliotecă. 

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button