InternaționalȘtirile 60m.RO

Un miliard de euro pentru descoperirea unui vaccin

Comisia Europeană promite un miliard de euro în cadrul eforturilor de descoperire a unui vaccin, de teste şi tratamente pentru noul coronavirus, la începutul unei conferinţe internaţionale a donatorilor, relatează DPA. Potrivit cancelarului Angelei Merkel, contribuţia Germaniei la acest efort va fi de 525 milioane de euro, informează Reuters.

Este un efort al „echipei Europa”, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, când a anunţat acest angajament, sugerând că suma include şi contribuţii ale statelor membre UE.

„Amploarea răspunsului nostru trebuie să fie pe măsura crizei”, a declarat preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

„Acestea sunt zile întunecate, dar sunt şi zile care ne arată umanitatea”, a adăugat el.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni că Germania va contribui cu 525 de milioane de euro la fondul global care va fi folosit pentru descoperirea unui vaccin sau a unui tratament pentru COVID-19.

„Vom contribui cu 525 de milioane de euro direct la această conferinţă a donatorilor şi vom continua să ne respectăm obligaţiile pentru sănătatea globală prin alocarea sumei de 1,3 miliarde de euro”, a spus Merkel. 

Sursa: www.agerpres.ro

Back to top button