SocialȘtirile 60m.RO

Statul ar putea plăti o parte din salariul angajaților când revin la muncă

Potrivit declarațiilor premierului Victor Orban, companiilor care își reîncep activitatea după ridicarea restricțiilor guvernul vrea să le plătească o parte din salariile angajaților care vor reveni la muncă.

O astfel de măsură va susține companiile care își reiau activitățile după stoparea sării de urgență și care au fost afectate economic de pandemie.

Acest nou program ar oferi o șansă nouă și celor 1,2 milioane de români care au rămas fără loc de muncă sau care se află în șomaj tehnic, de la începutul stării de urgență.

”De asemenea vom genera măsuri active nu numai pentru persoanele care erau în şomaj tehnic, ci şi pentru cele care astăzi nu au loc de muncă. Vom spriji companiile să angajeze oameni care astăzi nu au loc de muncă, de asemenea cu măsuri active. Aceste măsuri vor varia în funcţie de anumite criterii, precum cele de vârstă. Persoanele de peste 50 de ani sunt mai greu de angajat pentru că firmele preferă să angajeze persoane mai tinere, vom mări alocarea pentru angajarea personelor de peste 50 de ani”, a declarat Orban.

Contribuția guvernului ar urma să fie în procent de 35% – 41,5% din salariul brut al angajatului.

O parte din acești bani vor proveni din fonduri europene iar restul de la bugetul de stat.

„Vom deconta o parte din bugetul folosit pentru măsurile active din fonduri europene, restul va fi din buget (…) Va trebui să mai plătim şomajul tehnic pentru cât timp mai sunt restricţii pentru anumite companii”, a spus premierul, fiind citat de hotnews.ro.

Back to top button