PoliticăȘtirile 60m.RO

PSD ține partea ungurilor: au făcut plângere împotriva lui Klaus Iohannis

PSD ține partea ungurilor: au făcut plângere împotriva lui Klaus Iohannis.

Marcel Ciolacu, președintele pentru moment al celui mai socialist partid din România, moștenitorul de drept al Partidului Comunist Român, susține că președintele Klaus Iohannis i-a discriminat pe unguri și pentru acest lucru ei au făcut sesizare.

Da, PSD a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

De ce? Pentru că președintele a oprit prompt trecerea prin parlament a unei legi propuse de UDMR, care prevedea autonomia pe criterii etnice a unor județele din centrul României.

Concubinajul dintre PSD și UDMR este mai mult decât cunoscut. Practic cele două partide sunt pe deplin responsabile pentru dezastrul României din ultimii 30 de ani.

În fapt UDMR oricum deține autonomia administrativă în județele Mureș, Covasna și Harghita, din moment ce nici o guvernare nu a îndrăznit să deslușească ițele cu iz mafiot care domină regiunea.

Fără drumuri asfaltate, fără economie locală, cu populația îmbătrânită, principala preocupare a politicienilor maghiar și socialiști a fost aceea de a se asigura că companiile austriece pot tăia în tihnă pădurile din centrul României. Furtul de lemn din pădurile țării a devenit principala preocupere a celor care au deținut ministerul mediului în cea mai mare parte a timpului.

Președinte la acest forum pentru discriminare este chiar un etnic maghiar, cunoscut pentru afinătățile sale antiromânești, folosind funcția publică pentru îngrădirea dreptului la liberă exprimare. Deci treaba pare simplă: faci o plângere acolo și președintele consiliului ia măsuri imediat.

În cadrul unui discurs susținut astăzi președintele Klaus Iohannis a acuzat din nou PSD. El afirmă că socialiștii susțin trecerea prin parlament a unui alt proiect de lege prin care se încearcă introducerea limbii maghiare ca și obligatorie în mai multe administrații din Ardeal. Practic este vorba de o torpilare legislativă a parlamentului.

Lulea Marius Dorin, istoric, afirmă în Curierul Românesc că etnicii maghiari nu obțin nici un avantaj din izolare lingvistică și că aceasta aduce beneficii doar politicienilor din UDMR. Analistul susține că județele Covasna și Harghita sunt cele mai sărace din țară, fapt care arată incompetența UDMR de a putea asigura o administrație eficientă și în interesul cetățenilor.

Cozmin Dinu, jurnalist, afirmă de asemenea că toți cetățenii români trebuie să fie egali în fața legii. Această măsură se aplică nediscriminatoriu și etnicilor maghiari. Dreptul de a învăța sau a te exprima în limba maternă este unul garantat, dar nu reprezintă obligația celorlalți membri ai comunității de a se exprima într-o limbă pe care nu o cunosc. Nu putem impune obligativitatea limbii maghiare pentru românii din administrația publică căci prin acest lucru chiar statul român ar duce împotriva propriilor cetățeni o politică de maghiarizare.

Ce vrea UDMR? Să promoveze cu ajutorul socialiștilor o legislația antiromânească prin care să se folosească administrația locală pentru maghiarizarea centrului României. Practic în orice comunitate unde există mai mult de 20% etnici maghiari ar deveni obligatorie utilizarea limbii maghiare în defavoarea majorității românești.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button