PoliticăPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Iohannis: PSD a știut. Acest cod administrativ prevede, de exemplu obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal

Președintele Klaus Iohannis a arătat cu mâna acuzator către PSD, afirmând astăzi că socialiștii susțin proiectele UDMR de autonomie locală și cu care el nu este de acord și se va opune>

„Dar iată că vin dovezi că nu a fost o chestiune singulară. Culmea, în Senat a trecut, tot tacit, o altă inițiativă a UDMR care, practic, se constituie într-un cod administrativ paralel cu cel existent deja, un fel de cod administrativ în varianta UDMR”.

De asemenea președintele a acuzat UDMR că dorește să instaureze obligativitatea limbii maghiari în anumite zone din Ardeal:

„Acest cod administrativ introdus de UDMR în circuit parlamentar prevede, de exemplu, ce credeți, obligativitatea limbii maghiare în unele zone din Ardeal”.

Președintele a mai declarat că „el nu are nici un fel de problemă cu persoanele de etnie maghiară, cunosc pe mulți, mi-au fost colegi, am un mare respec și în marea majoritate sunt oameni harnici care își văd de ale lor. Problema pe care o am este cu politicienii”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button