EconomieȘtirile 60m.RO

Peste 40.000 de persoane și-au suspendat ratele la bănci

În conferința de presă de astăzi, premierul Victor Orban a declarat că peste 200.000 de persoane au solicitat suspendarea ratelor la bănci.

Dintre acestea, până la data de 31 aprilie, aproximativ 40.000 au primit decizia de aprobare a suspendării plății ratelor la credite urmând ca restul de dosare să fie verificate în curând.

Orban a precizat că suspendarea ratelor se poate face până la 31 decembrie și că cei care au solicitat asta sunt atât persoane fizice cât și juridice.

„Este o masură care permite atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice pe perioada cât este afectată economia să nu trebuiască să platească ratele, să beneficieze de suspendarea plății ratelor, urmând să le reeșaloneze după reluarea activității sau după ce trec de acest moment dificil în care le sunt afectate veniturile personale”, a mai declarat premierul, fiind citat de agerpres.ro.

Despre prima plata somajului tehnic, Victor Orban a spus că s-au efectuat plăți pentru 570.000 de persoane.

În cadrul programului ”IMM Invest” prin care firmele pot solicita credite bancare pentru a putea trece mai ușor peste criza financiară datorată instituirii stării de urgență din cauza pandemiei de coronavirus, numărul înscrierilor a depășit 50.000. Din păcate nu toate firmele care se înscriu în acest program vor primi finanțare, decizia finală aparținând băncii.

Back to top button