Știrile 60m.RO

N-ai mască? Nu te lasă să urci în autobuz

Șoferii mijloacelor de transport nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască, iar la serviciu ar trebui luată temperatura angajaților, a declarat Raed Arafat  la Digi 24 duminică seara. Acesta a precizat că măsurile de relaxare sunt în analiză, dar în toate mijloacele de transport în comun masca va fi obligatorie, iar șoferii nu ar trebui să lase călătorii să urce fără mască. La fel în magazine, Arafat consideră că și acolo trebuie purtate măștile.

În ce privește dezinfectantul pe bază de alcool, Raed Arafat spune că trebuie folosit în momentul în care atingem suprafețe necunoscute, dar la fel de bine funcționează și spălatul cu apă și săpun timp de 20 – 30 de secunde.

„Relaxăm anumite măsuri, iar la altele nici nu trebuie să ne gândim că renunțăm: programul de lucru defazat, lucrul de acasă, e foarte bine, măcar parțial”, a spus Arafat.

Totodată, acesta a adăugat că ar fi bine ca oamenii să se obișnuiască să li se ia temperatura, când ajung la serviciu sau în alte spații, precum muzeele.

„Dacă am o firmă și nu vreau să am probleme, pun pe cineva să ia temperatura. De la 37 în sus nu mai intră”, a declarat Arafat.

Potrivit acestuia, măsurile de relaxare vor fi graduale și autoritățile vor observa impactul între acestea.

Relaxarea nu se aplică zonelor în carantină.

În ce privește deschiderea școlilor, secretarul de stat a spus că deocamdată data la care se va întâmpla acest lucru este 15 septembrie, dar decizia se analizează în preajma datei.

Back to top button