OpiniiȘtirile 60m.RO

Funeriu: mafioții din educație nu vor să organizeze bacalaureatul

Daniel Funeriu, fost ministru al educației, afirmă că sunt interese ascunse de tip mafiot ca bacalaureatul să nu se mai dea în acest an. Astfel o serie de tineri care nu au reușit să treacă în alți ani o vor face automat și se va crea astfel masă pentru universitățile particulare din România:

„Este imperativ să se organizeze bacalaureatul. Veți vedea în zilele care urmează o avalanșă de solicitări ca bacalaureatul să fie acordat anul acesta pe baza mediilor de la clasă. Sunt vocile mafioților din educație, care vor să folosească această portiță pentru a da moca bacalaureatul unui număr mare de elevi, inclusiv celor picați în generațiile trecute, astfel încât universitățile slabe, rămase în pană de studenți după bacalaureatul cinstit din 2011, să aibă din nou clienți.”

Daniel Funeriu afirmă că evaluarea națională este de asemenea importantă pentru ca intrarea în liceu să fie una meritorie. El afirmă că sunt unități de învățământ care cresc artificial notele elevelor pentru a avea o medie mai mare care să influențeze accesul la liceele bune:

„Este imperativ să se organizeze evaluarea națională: în sistemul actual de admitere la liceu nu putem lăsa mediile de la clasă, despre care se știe că sunt umflate artificial, să denatureze ierarhia intrării la liceu. Atenționez că dacă Legea 1 era aplicată nu aveam azi această problemă.
Sper ca ministerul împreună cu președintele să-i pună la punct pe salahorii educaționali care, asemeni unui balaur cu 20 de capete, nu pierd nicio ocazie pentru a se înfrupta din firavul trup al educației din România”.

Fostul ministru al educației amenință deschis pe cei care au de gând să facă această mașinațiune:

„PS: fiind cel care a așezat învățământul românesc pe baze valorice sănătoase, prin bacalaureatul corect și cruciada antiplagiat, îi avertizez pe cei care vor să întoarcă ceasul istoriei înapoi că vor avea de-a face cu mine. Ceea ce, când sunt supărat, nu e o idee bună. Dacă aveți dubii că e o idee proastă să mă enerveze cineva, întrebați-l pe Ponta cum e să primească cu dedicație o torpilă trasă de mine”.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button