Știrile 60m.RO

Toți elevii care nu au tablete sau laptopuri vor primi până în septembrie

Ministrul educației, Monica Anisie, a declarat sâmbătă la Digi24 că școala trebuie să fie pregătită pentru un al doilea val al epidemiei de coronavirus, inclusiv pentru posibilitatea ca orele să se desfășoare în continuare doar online începând din toamnă, în funcție de ce vor recomanda epidemiologii. De aceea, ministerul își propune ca până în septembrie să asigure tablete sau laptopuri pentru elevii care nu au acces la astfel de dispozitive, în timp ce profesorii vor participa la cursuri de formare profesională după încheierea anului școlar.

În toamnă trebuie să fim pregătiți pentru învățământul online, este mesajul pe care îl transmite ministrul educației. În acest sens, săptămâna viitoare se va lucra la un plan de măsuri atât pentru elevi, cât și pentru profesori.

Monica Anisie caracterizează drept „dificilă” situația prin care trece învățământul românesc, dar spune că trebuie să se adapteze din mers și să se pregătească pentru viitor. „Redeschiderea școlilor depinde de evoluția epidemiologică”, a subliniat ea.

https://60m.ro/desfasurare-impresionanta-de-forta-a-politiei-si-armatei-de-1-mai-cred-ca-se-merge-prea-departe/

„Dacă cumva, Doamne Fereşte, ne vom întâlni cu aceeaşi situaţie pe care o avem astăzi, în septembrie, atunci trebuie să fim pregătiţi. Să nu mai existe ceea ce este astăzi. Pentru că haideţi să fim sinceri, am fost puşi într-o situaţie cu care România nu s-a mai întâlnit şi nimeni în lume nu s-a mai întâlnit. Prin urmare, a trebuit să luăm măsuri într-un moment de criză”, a spus Anisie.

Ministrul Educației adaugă că și-a luat angajamentul ca „până în septembrie să nu mai existe niciun copil care să nu aibă acces la tehnologie, la învăţarea asistată de tehnologie”.

„Ministerul Educatiei va pregăti și lecții filmate. Cine le-ar putea face? Profesori voluntari avem și acum. Sperăm ca în toamnă să avem puse la punct toate lecțiile. Înregistrăm pentru toate clasele și la acele materii la care putem face lucruri interesante pentru elevi. Foarte greu am putut identifica și spații în care să filmăm. Sperăm ca din momentul în care nu vom mai avea stare de urgență să putem să ne întâlnim și să facem filmările”, a mai spus Anisie.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button