MagazinPrima PaginăȘtirile 60m.RO

Românii se fandosesc în rate și case mari în timp ce occidentul tinde să trăiască minimalist

Locuința este foarte importantă pentru români iar proprietatea asupra acesteia cu atât mai mult.

Dar nu doar aceste lucruri contează atunci când românii se decid să își cumpere o casă sau să își achiziționeze una. Nu atât de mult nivelul veniturilor contează cât mai ales să fie mai mare, mai frumoasă și mai bine amplasată decât a prietenilor. Fiecare român dorește să fie cel mai mare și mai important din cercul său de prieteni.

Tocmai de aceea de cele mai multe ori românii nu caută să trăiască pe măsura posibilităților reale ci peste acestea. Se ajunge astfel în situația în care o bună parte din venitul familiei se duce pe rate la o casă cu mult mai mare decât era necesară, cu camere care sunt mai tot timpul goale.

Ori acest lucru se face în detrimentul vieții zilnice, acolo se face rabat. În loc să cumpere case mici sau chiar să trăiască micro, românii renunță la un stil de viață liber, la călătorii, la timpul lor liber.

Însă nu același lucru se întâmplă în occident. Oamenii tind să trăiască minimalist, să își ofere lor timp.

Casele devin din ce în ce mai mici și numărul celor care trăiesc micro este în creștere.

Casele mici sunt căutate în întreaga lumea deoarece îți oferă libertate. Noile generații occidentale își pun întrebări foarte importante: doresc să continuie să trăiască precum părinții și bunicii cu rate la bancă toată viața, sau este de preferat libertatea chiar dacă condițiile de trai vor fi mai reduse?

În România trendul caselor mici abia a început, este în primele faze dar cu siguranță va veni acel moment cât curentul va exploda.

Cimpoi Adrian

Cimpoi Adrian este absolvent al Universității din București. După o perioadă în care a fost redactor și reporter pentru un post de televiziune, a decis să-și continuie drumul în presa scrisă.
Back to top button