InternaționalȘtirile 60m.RO

Australia câștigă lupta cu coronavirus și relaxează măsurile

Numărul de cazuri de coronavirus a scăzut vineri în Australia la 16, iar țara se pregătește să relaxeze măsurile stării de urgență.

Acum o lună țara avea sute de cazuri noi de COVID-19 pe zi și a ajuns la 460 de cazuri pe 28 martie.

Când vine vorba de coronavirus, Australia de Sud ar trebui să fie considerată acum printre cele mai sigure locuri din lume. Acesta a fost mesajul unuia dintre cei mai importanți oficiali ai sănătății publice din această săptămână, întrucât o mare parte din Australia a început procesul lent de reducere a restricțiilor.

Primul ministru australian, Scott Morrison, a declarat, vineri, că pe 8 mai Cabinetul Național se va reuni pentru a analiza măsurile de relaxare.
„Trebuie să ne repornim economia, trebuie să ne repornim societatea” a spus Morrison.

În unele state, curba s-a aplatizat complet: Queensland nu a raportat cazuri noi de luni, iar Australia de Sud nu a mai avut infecții noi de mai mult de o săptămână.

„Nu mai sunt cazuri în Australia de Sud. Acesta este un reper pentru noi”, a declarat, ofițerul de sănătate publică din Australia de Sud, Nicola Spurrier, în timpul unui briefing de presă miercuri.

Statul sudic Adelaide de 1,6 milioane de oameni, care este al cincilea cel mai populat oraș, a raportat 438 de cazuri confirmate Covid-19, cu doar 14 cazuri rămase active și patru decese, potrivit guvernului SA.

„Cred că mulți oameni sunt surprinși în Australia de cât de bine ne-am descurcat. Într-adevăr, când te uiți la toate statele și teritoriile, acesta este cel mai sigur loc în lume, poate ca Noua Zeelandă”, a spus ea, fiind citată de cnn.com.

Țara vecină Noua Zeelandă și-a atins recent obiectivul ambițios de a „elimina” coronavirusul, ceea ce înseamnă că, deși rata zilnică a infecției nu a ajuns până la zero, țara este capabilă să urmărească originile fiecărui caz nou.

Back to top button