InternaționalȘtirile 60m.RO

Germania ridică interdicțiile asupra serviciilor religioase și deschide locuri de joacă

Nemții vor avea din nou voie să se întâlnească pentru ceremonii religioase, să-și ducă copiii la locurile de joacă și să viziteze muzee sau grădini zoologice, au spus autoritățile. Interzicerea evenimentelor publice majore va rămâne în vigoare.

Autoritățile din Germania vor ridica restricțiile, vor deschide casele de cult și multe alte spații comunale, după o întâlnire a cancelarului german Angela Merkel și a șefilor celor 16 state germane, joi.

Muzeele, parcurile, grădinile zoologice și locurile de joacă vor fi de asemenea deschise în zilele următoare pentru vizitatori după săptămâni de restricții.

Merkel a spus că unele evenimente religioase, inclusiv nunți, botezuri și înmormântări vor fi, de asemenea, permise.

Deschiderea restaurantelor este „problematică”

Comentând situația industriei ospitalității, Merkel a spus că redeschiderea restaurantelor în acest moment ar fi „problematică”, deoarece „nu putem verifica dacă oamenii din jurul unei mese sunt dintr-o familie sau din gospodării diferite”.

Merkel a descris deciziile de joi drept un „pas intermediar” în lupta împotriva virusului, spunând că săptămâna viitoare vor fi anunțate mai multe măsuri.

Normele de distanțare socială în Germania vor rămâne în vigoare cel puțin până pe 10 mai, iar Merkel și premierii germani urmează să decidă asupra eventualelor prelungiri miercurea viitoare. Merkel a adăugat că în prezent obiectivul Germaniei este, pe cât posibil, să împiedice virusul să se răspândească rapid.

„Nu avem niciun medicament, nu avem niciun vaccin împotriva virusului și, prin urmare, scopul va fi întotdeauna încetinirea virusului”, a spus Merkel, notează dw.com, adăugând că Germania a „reușit să realizeze acest lucru” .

Back to top button