EconomieȘtirile 60m.RO

Termoenergetica la un pas de insolvență

ELCEN anunță că Termoenergetica a acumulat datorii de peste 398 de milioane de lei și solicită intrarea acesteia în insolvență.

La doar câteva luni de la preluarea operării rețelei de termoficare a Bucureștiului, societatea Termoenergetica ar putea intra in insolvență din cauza datoriilor neplătite către ELCEN.

Același parcurs l-a avut și societatea RADET, menționează ELCEN citat de ziare.com.

ELCEN amintește că RADET București a intrat în procedura de faliment, generând datorii curente de aproximativ 300 milioane lei, înregistrate de Regie față de ELCEN ca urmare a pierderilor financiare și tehnologice aferente perioadei de insolvență 2016-2019 și platibile, conform legislației în vigoare, de către PMB, institușța ce a inființat și coordonat RADET.

Aceste datorii curente se adaugă datoriilor RADET București înregistrate față de ELCEN în valoare de 3,7 mld. lei, înscrise în tabelul definitiv de creanțe, pentru care s-a solicitat în instanță atragerea răspunderii Municipiului București.
Menționam că PMB inregistrează subvenție restantă aferentă lunii noiembrie 2019 în valoare de 86.927.406 lei.

„De asemenea, având în vedere faptul că exista riscul major să se repete situația ELCEN-RADET și în ceea ce privește relația contractuală ELCEN-TERMOENERGETICA ca urmare a creșterii datoriilor restante – cu riscul compromiterii reorganizării ELCEN și, implicit, a sistemului de termoficare din capitală – ELCEN are obligația de a lua în calcul toate opțiunile legale pentru recuperarea acestor datorii, inclusiv posibilitatea formulării unei cereri pentru deschiderea procedurii de insolvență a Termoenergetica, în conformitate cu prevederile Legii 85/2014”, mai spun reprezentanții ELCEN.

Back to top button