Știrile 60m.RO

Rușine! Cel mai informat om din România nu știa că ungurii au obținut autonomia

Dan Tănasă, jurnalist cunoscut pentru nenumăratele sale acțiuni și procese prin care a încercat să apere valorile, legile și onoarea acestei țări a vorbit miercuri seara la emisiunea realizată de George Simion, despre cum a aflat primul de controversatul proiect de lege prin care UDMR dorea să obțină autonomia Ținutului Secuiesc.

„Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de cameră pe 23 aprilie. Toată lumea a tăcut, nimeni nu a observat, nimeni nu a reacționat.
Orice politician responsabil ar trage o linie și s-ar întreba de ce am ajuns în această situație în care Parlamentul de București a trecut un proiect de lege pe care și-l dorește Ungaria. Cum a fost posibil așa ceva? A fost posibil cu largul concurs al partidelor parlamentare de la București.
Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc nu ar fi putut niciodată să fie adoptat de către Parlament, de Camera Deputaților, fără acordul conducerii Camerii Deputaților, fără acordul secretarilor Camerii Deputaților, fără acordul Biroului Permanent a Camerii Deputaților și fără acordul liderilor tuturor partidelor politice care au reprezentanți în Camera Deputaților.

Cel mai informat om din România nu a fost capabil să oprească toată această rușine. Cel mai informat om din România nu a fost în stare să-l sune pe premierul Ludovic Orban și să-i atragă atenția că în Parlament, la Camera Deputaților a fost depus un proiect care trebuie respins pentru a evita o situație ridiculă.
Să evităm ca România să ajungă dea râsul curcilor, mai punctează Dan Tănasă.


Budapesta râde acum de noi. Parlamentul României nu a fost în stare să respingă un proiect antinațional, antiromânesc.


Lucrurile au scăpat de sub control. Suntem într-un moment istoric, în care un proiect ce prevedea autonomia Ținutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaților. Totuși, discutăm de o armată întreagă de oameni care ar fi trebuit să reacționeze.
Au încercat să se scuze. Vinovați sunt toți! Unii au tăcut, unii nu au văzut. A întârziat Guvernul cu punctul de vedere, că a întârziat nu știu ce comisie cu punctul de vedere. Dar ce să vezi, astăzi la Senat a trecut într-o singură zi. A fost votat imediat. Totul într-o singură zi. Deci s-a putut într-o singură zi să fie respins proiectul.


Momentul de astăzi nu ar fi avut loc dacă nu am fi avut în anumite poziții cheie ale statului român persoane străine de idealurile acestui neam și nu înțeleg care sunt implicațiile istorice, geo strategice și politice ale unui astfel de proiect legislativ. Acest proiect legislativ este a depus de către UDMR pentru a patra oară în Parlamentul României. De fiecare dată a fost respins. De această dată însă, proiectul a trecut tacit de una dintre camere și respins de cealaltă. Chiar dacă pentru o scurtă perioadă de timp, am dat satisfacție Budapestei că am fost în stare să trecem prin Parlament un astfel de proiect.

Cel mai informat om din stat, Președintele României, ne spune că nu știut despre proiect? Cel mai informat om de stat, Klaus Johannis, ne spune nouă că nu știe ce se întâmplă în Transilvania? Cel mai informat om de stat ne spune nouă că nu știe de faptul că Ungaria bagă sute de milioane de euro în Transilvania?”

Back to top button