InternaționalȘtirile 60m.RO

Elicopter canadian care participa la o operațiune NATO, dat dispărut. Bucăți din epavă ar fi fost găsite în Marea Ionică

Resturile unui elicopter canadian angajat într-o operaţiune a NATO, dat dispărut miercuri seara, au fost găsite în Marea Ionică, între Grecia şi Italia, a anunţat joi o sursă militară greacă citată de AFP.

„Resturi (ale aparatului) au fost găsite în zona de control şi de intervenţie a Italiei” în Marea Ionică, iar „Grecia a trimis un elicopter al marinei de război pentru a participa la operaţiunea de salvare”, a spus această sursă pentru AFP.

Miercuri seara, aviaţia militară greacă a anunţat că un elicopter al armatei canadiene angajat într-o operaţiune NATO de supraveghere, având şase persoane la bord, a fost dat dispărut în apele internaţionale dintre Grecia şi Italia.

Elicopterul, un Sikorsky CH-124 Sea King, potrivit unei surse din Ministerul elen al Apărării, aparţinea fregatei canadiene Fredericton de unde a decolat pentru a merge în patrulare. Vasul face parte din forţele navale ale Alianţei SNMG2, potrivit sursei.

Marţi, la operaţiunea de supraveghere a avut loc în apele greceşti şi, pe lângă nava canadiană, au participat, de asemenea, trei fregate din Italia, Grecia şi Turcia.

Sursa: www.digi24.ro

Back to top button