SocialȘtirile 60m.RO

Daniel Băluță vrea să dea 49,5 milioane de lei pe dezinfectant

Potrivit unui anunț al Primăriei Sectorului 4 din sistemul de achiziții publice, primarul Daniel Băluță dorește să achiziționeze 330.000 l de gel dezinfectant pentru mâini, cu efecte virucide, pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19.

Valoarea estimată, pe 2 ani, a contractului este de 49,5 milioane de lei fără TVA.

Potrivit anunțului dezinfectantul achiziționat urmează să fie folosit în instituțiile de învățământ de pe raza sectorului 4 precum și în cadrul Primăriei și direcțiilor subordonate Consiliului Local Sector 4.

”Aceasta este valoarea maxim estimată a acordului-cadru. Dacă avem nevoie să cumpărăm dezinfectant de 1 milion de lei, nu ne obligă nimeni să cumpărăm de 49 milioane lei. Noi am încercat să anticipăm. Dacă vine mâine Guvernul și ne obligă să dăm dezinfectant Asociațiilor de Proprietari, respectiv elevilor, ce fac, mă duc să fac achiziție directă sau am făcută o licitație, la modul transparent, mai ales că pot fi 20 de câștigători. Vom face un acord-cadru pentru 5 milioane de măști și mănuși mărimea XS și S pentru elevi. Când l-am auzit pe dl Tătaru că toți copiii trebuie să aibă biocid, măști și mănuși, am considerat că este important să avem o procedură. În sectorul 4 sunt 40.000 de elevi”, a explicat Băluță pentru hotnews.ro.

Back to top button