Știrile 60m.RO

Medic din Rusia cade în gol de la fereastra unui spital. Autorităţile au catalogat decesul „un accident tragic”

Un al doilea medic a căzut în gol de la fereastra unui spital din Rusia în decurs de o săptămână, în timp ce sistemul local de sănătate continuă să se lupte cu pandemia de coronavirus, autorităţile catalogând decesul ei „un accident tragic”, scrie Moscow Times.

Natalia Lebedeva, ofiţerul şef EMS la un centru de pregătire pentru cosmonauţi din afara Moscovei, a murit vineri căzând în gol de la fereastra unei camere a spitalului unde a fost plasată cu simptome Covid-19 la începutul săptămânii trecute.

„Natalia Lebedeva a murit în mod tragic într-un accident din 24 aprilie”, a anunţat luni Agenţia Federală Micro-Biologică (FMBA).

FMBA a transmis că investighează moartea Lebedevei împreună cu Comitetul de investigaţii din Rusia, care anchetează crime majore.

Rapoartele neconfirmate care îi citează pe colegii ei au sugerat că Lebedeva ar fi putut să-şi pună capăt vieţii după ce s-a confruntat cu acuzaţii de răspândire a Covid-19 printre personalul medical al centrului de instruire la carev lucra. Lebedeva ar fi contractat Covid-19 de la colegii de la Star City pe care i-a ajutat la spitalizare. 

Ştirea morţii lui Lebedeva vine la câteva zile după ce medicul şef al unui spital  COVID-19 din Siberia a căzut de la fereastra de la etajul cinci al spitalului în urma discuţiilor cu oficialii din domeniul sănătăţii. Se pare că Yelena Nepomnyashchaya, care s-a opus admiterii pacienţilor cu Covid-19 din cauza lipsei de echipament de protecţie şi a lipsei de instruire în rândul personalului, s-ar afla în stare critică.

Sursa: www.mediafax.ro

Back to top button