Știrile 60m.RO

Bebeluș vindecat de coronavirus s-a întors în brațele mamei în ziua în care a împlinit o lună

Momente impresionante au avut loc la Maternitatea Bega din Timișoara. Cu lacrimi de bucurie și cu multa recunoștință, o mamă și-a ținut bebelușul în brațe pentru prima oară după aproape trei săptămâni, timp în care micuțul a fost internat și tratat de COVID-19. Cu lacrimi în ochi au fost și cei care l-au îngrijit pe bebeluș și care și-au luat rămas bun de la el, în aplauze.

Dimitri a împlinit azi o lună. Și a primit cel mai frumos cadou: s -a întors în brațele mamei, sănătos. Mama lui a venit cu o ambulanță de la Hunedoara ca să își ia băiețelul acasă, după ce au fost despărțiți aproape 3 săptămâni. În tot acest timp, tânăra a stat cu sufletul la gura pentru că bebelușul fusese infectat cu noul coronavirus.

Bebelușul din județul Hunedoara a fost născut la Maternitatea Odobescu din Timișoara. La aproape o săptămână de la externare, mama a aflat că ea și bebelușul sunt infectați cu COVID și au fost aduși la Maternitatea Bega.

De atunci, a început calvarul. Mama a stat într-un salon, iar bebelușul în altul. Tânăra s-a vindecat mai repede și a fost externată. Femeia îşi mai alina durerea când își vedea copilul cu ajutorul telefonului. Chiar și așa, îi vorbea ca și cum ar fi fost în brațele ei.

Dimitri este primul bebeluș din România infectat cu noul coronavirus, care s-a vindecat și a fost externat. O bucurie și o mândrie pentru medicii de la Maternitatea Bega din Timișoara. Și ei au avut lacrimi în ochi când și-au luat rămas bun de la micuț.

La Maternitatea Bega din Timișoara mai sunt internați doi bebeluși cu COVID-19. Unul dintre ei a fost în stare mai gravă, cu pneumonie, dar și-a revenit. Pentru celălalt, a început retestarea. Dacă rezultatele vor fi negative, va fi externat.

Back to top button